Κήλες Κοιλιακού Τοιχώματος

Γράφτηκε από τον/την Super User on . Posted in Παθήσεις

Ως κήλη ορίζεται η πρόπτωση και προβολή κάτω από το δέρμα, μιας ή περισσότερων ενδοκοιλιακών δομών (λίπος, έντερο), μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος – φυσιολογικού ή παθολογικού. Η προβολή αυτή γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον ασθενή, λόγω της διόγκωσης στην περιοχή, αλλά και του άλγους που συνήθως ακολουθεί την εμφάνισή της. Το περιεχόμενο της κήλης τις περισσότερες φορές ανατάσσεται με πίεση ή και αυτόματα και επιστρέφει στην κοιλιά. Όταν όμως το περιεχόμενο αυτό δεν ανατάσσεται, τότε χρειάζεται άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ)

Γράφτηκε από τον/την Super User on . Posted in Παθήσεις

Στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου υπάρχει μια σύνθετη ανατομική δομή που ονομάζεται κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας. Ο σφιγκτήρας αυτός φυσιολογικά, κλείνει μετά την κατάποση, προκειμένου να αποτρέψει την παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο. Όταν ο σφιγκτήρας αυτός δεν λειτουργεί φυσιολογικά, τότε  το καυστικό περιεχόμενο του στομάχου (υψηλές ποσότητες οξέος, ενίοτε και χολής), κινείται ανάδρομα και εισέρχεται στον οισοφάγο, ή ακόμα και στους πνεύμονες με αποτέλεσμα είτε τον ερεθισμό τους, ή και μόνιμες βλάβες (εμφάνιση καρκίνου).

Η συνέχεια της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα pksurgery.gr, δηλώνει την σύμφωνη γνώμη σας στην χρήση cookies, τα οποία διευκολύνουν την ενημέρωσή σας για προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.